Er wordt het meest gezocht op: Jeans, Shirts, Blouses , Schoenen

0 gevonden resultaten

These "cowboy"boots are made for walking

These "cowboy"boots are made for walking

These "cowboy"boots are made for walking

  • Door Sophie
  • Datum 04/21/2023

Als er één schoen is die nooit uit de mode raakt, dan zijn het wel cowboylaarzen. Deze stoere laarzen met een western-uitstraling zijn niet alleen prachtig en leuk te combineren, maar ook nog eens stoer. Of je nu een casual dagje uit gaat, een festival bezoekt of een chique diner hebt, met cowboy boots zit je altijd goed.

Een stukje geschiedenis over cowboylaarzen

Cowboylaarzen hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, toen cowboys te paard werkten op ranches in het Wilde Westen van de Verenigde Staten. Deze laarzen waren ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van cowboys tijdens het werken met vee, zoals het beschermen van de voeten tegen de harde werkomstandigheden en het voorkomen dat de voet uit de stijgbeugel schoot tijdens het rijden.

De eerste cowboylaarzen werden met de hand gemaakt van stevig leer en hadden een hoge schacht, een puntige neus en een hak. De schacht was hoog genoeg om de onderbenen te beschermen tegen stekelige struiken en dierenbeten, terwijl de puntige neus en hak hielpen om de voet op zijn plaats te houden in de stijgbeugel en het evenwicht te bewaren tijdens het rijden.

Combineren van cowboylaarzen

De prachtige stoere cowboylaars is op zoveel leuke, verschillende manieren te stijlen, afhankelijk van de gelegenheid. Bijvoorbeeld op je werk, waar iedereen stijlvol op kantoor rondloopt. Of zelfs tijdens een casual dag in en rondom het huis, waar je stiekem toch ook de show wil stelen. Stijl jouw casual look dan af met een van de laarzen van Golden Goose. Bovenop deze laarzen kun je je bijna alles inbeelden. Een gave jeans van Agolde met een mooie blouse van Ralph Lauren bijvoorbeeld.

Heb je een feestelijke avond op de planning staan, ga je de stad in en ergens uit eten? Ook dan zijn cowboylaarzen de oplossing om jouw outfit eruit te laten stralen tegenover  die van jouw vriendinnen. Een net iets meer opvallende en stoere look. Ik zie mezelf op vrijdagavond al helemaal de stad in gaan met een fantastische jurk van Xirena, met de Ganni  cowboyboots eronder. 

En dan mijn lievelingsoutfit; de festival look met cowboyboots! Je zult ze vast wel voorbij hebben zien komen afgelopen weekend bij alle te gekke Coachella outfits. Bij een festival outfit kan het natuurlijk nooit te gek. Met cowboyboots heb je al snel een outfit compleet, een leuk jurkje en de boots eronder en je bent ready-to-go! Een van de glitter-items van Rotate zullen je ook zeker niet misstaan, en zorgen dat jij opvalt tussen de menigte. Ook forte_forte heeft een schitterende collectie ontworpen met items die jij nodig hebt voor jouw lievelings festival. Ben jij nou het hele weekend op het festivalterrein te vinden, dan heb je natuurlijk nog een extra outfit nodig! Een gaaf short met een grote oversized blouse van Blanca erop, en dan de perfecte cowboy boots eronder, perfect! 

Tips voor het dragen van cowboylaarzen

Naast de perfecte outfit is het ook belangrijk om het juiste paar cowboylaarzen te kiezen. We horen namelijk vaak dat mensen ze te gek, maar oncomfortabel vinden. Daarom een paar tips voor je!

  • Zorg dat je echt de juiste maat kiest, zeker niet te strak, maar ook echt niet te los, zo ga je teveel glijden in je laars en dit zal er niet voor zorgen dat jij heel het weekend hierop rond kunt lopen. 
  • De eerste keer dat je deze schoenen aantrekt, zullen ze niet gelijk op z’n lekkerst zitten, ben niet eigenwijs en loop ze daarom echt in! Daarna zullen ze als gegoten zitten, maar dat duurt gewoon even.
  • Onderhoud je cowboylaarzen ook goed! Vaak zijn ze van leer, en het zou zonde zijn als ze er na een weekend al niet meer zo mooi uitzien. 

Al met al, de cowboy boots, zijn misschien even een investering, maar wel eentje waar je de komende jaren veel aan zal hebben, en je zal ze dus ook zeker vaak dragen!



ONZE WINKEL

Placeholder

BYLOTTE IN EINDHOVEN

BYLOTTE heeft niet alleen een webshop, maar ook een fantastische multibrandstore midden in het hartje van Eindhoven. Hier creëren we een sfeer waar je je thuis voelt, waar je jezelf kunt zijn en waar onze stylistes ervoor zorgen dat jij de beste versie va

Kleine Berg 65

5611 JT Eindhoven

Maandag: 12.00 - 18.00
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 -17.00
Zondag: 13.00-17.00

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »