Er wordt het meest gezocht op: Jeans, Shirts, Blouses , Schoenen

0 gevonden resultaten

Filters

Merken

Kleur

Materiaal

Categorieën

Prijs

Le Monde Béryl

7 items

    7 items

Filter

Filteren:

Merk

Kleur

Materiaal

Categorieën

Prijs

Sorteren op

Items 1 t/m 7 van 7

OVER LE MONDE BÉRYL

Ontdek de exclusieve schoenencollectie van Le Monde Béryl bij BYLOTTE. Le Monde Béryl is opgericht in 2016 door Lily Atherton Hanbury en Katya Shyfrin, en is geïnspireerd door de designintegriteit en puurheid van de traditionele Venetiaanse gondeliersschoen, de ballerinaschoen en de rijlaars. De schoenen van Le Monde Béryl worden duurzaam geproduceerd en met de hand afgewerkt in Italië door meester-ambachtslieden die traditionele technieken gebruiken.

De ontwerpen combineren functionaliteit, beweging en schoonheid. Geïnspireerd door een wederzijdse wens om een collectie stijlvolle flats te creëren met een duidelijke designtaal, minimale branding en verfijnde details, halen de oprichters van Le Monde Béryl inspiratie uit diverse bronnen. “Het kan een momentopname zijn van een film uit de jaren '70, de kleurwassingen van een Helen Frankenthaler-schilderij of het oude Griekenland. Het is een collage van ideeën,” zegt Hanbury. “We stellen ons de mogelijke scenario's en omgevingen voor waarin onze schoenen gedragen kunnen worden,” voegt Shyfrin toe. “We laten ons ook inspireren door architectuur, beeldhouwkunst, meubels - de studie van vorm, de schoonheid van dingen die zijn ontworpen om lang mee te gaan, die er eenvoudig uitzien maar in feite rijk zijn aan gedachten, details en overwegingen,” vult Hanbury aan.

Hanbury en Shyfrin ontmoetten elkaar tijdens hun werk in de kunstwereld, beiden hebben een achtergrond en expertise in gemmologie en juwelen. De naam van het merk verwijst naar een familie van edelstenen, gekenmerkt door hun diverse assortiment kleuren, wat direct de kleurenpalet van Le Monde Béryl beïnvloedt.

DUURZAAMHEID EN PRODUCTIE

De productieaanpak met minimaal afval van Le Monde Béryl is geïnspireerd door de oorspronkelijke Venetiaanse gondeliersschoenen die werden gemaakt van gerecyclede fluweel-, vilt- en rubberresten. Elke collectie, nieuw product of samenwerking onder Le Monde Béryl is doordrenkt met een klassiek karakter, ontworpen om de drager toe te staan hun eigen creatieve intentie eraan toe te voegen. “Onze schoenen bieden vreugde en spontaniteit, ze zijn duurzaam en verzamelbaar, en net als elk ander designklassieker zouden ze een constante moeten zijn waar je steeds naar terugkeert, relevant in elke historische tijdsperiode en culturele context,” aldus Hanbury en Shyfrin.

Milieubewustzijn is centraal in de praktijk van Le Monde Béryl, met ontwerpen die zijn gemaakt om lang mee te gaan en trends te overstijgen. Elke schoen wordt gemaakt door ervaren vakmensen met de beste Italiaanse stoffen met weinig tot geen afval. Le Monde Béryl werkt met gerenommeerde leveranciers die eerlijke, humane en ethische praktijken hanteren. Ze kennen alle ambachtslieden en fabrieken waarmee ze samenwerken en kunnen - binnen redelijke grenzen - ervoor zorgen dat deze plekken divers, gezond en veilige werkomstandigheden bieden.

Le Monde Béryl houdt zich aan een beleid van geen plastic in verpakking en winkelen waar mogelijk. Hun verpakkingen zijn herbruikbaar, recyclebaar en 100% natuurlijk, en dus biologisch afbreekbaar. Door het gebruik van de stofzakken en dozen waarin de schoenen worden geleverd, wordt ook de levensduur van de schoenen verlengd. Alle leest, leersoorten en hardware worden lokaal ontwikkeld en vervaardigd. Le Monde Béryl werkt ook exclusief met lokaal talent dat helpt bij de ontwikkeling ter plaatse in elke productiefaciliteit. Monsters worden ontwikkeld met stock room materialen met lokale ambachtslieden en ontwikkelingsteams en gaan dan in productie bij dezelfde faciliteit die de monsters heeft ontwikkeld. Le Monde Béryl’s leersoorten en textielen worden allemaal in Italië gemaakt en zijn traceerbaar.

“We hebben bepaalde stijlen die zijn gemaakt van deadstock. We produceren niet meer dan we kunnen verkopen. We proberen zo vindingrijk mogelijk te zijn met de materialen die we hebben,” zegt medeoprichter Lily Hanbury. “Het feit dat alle producten met de hand zijn afgewerkt door ambachtslieden met wie we nauw samenwerken - vaak families die hun vaardigheden en vakmanschap door de generaties heen overdragen - is voor ons uiterst belangrijk.” 

LE MONDE BÉRYL BIJ BYLOTTE

Wij zijn gek van ballerina's en kunnen er geen genoeg van krijgen! Ze zijn weer helemaal terug, en een echte eyecatcher onder elke outfit. Een outfit met een jack, blouse van forte_forte en jeans shortje van Agolde? Voeg een ballerina toe! Een oversized t-shirt van Rotate gestyled met wide leg jeans van Citizens of Humanity? Voeg een ballerina toe! Een cropped pantalon met witte longsleeve van Nili Lotan? Voeg een ballerina toe. You know the drill, een ballerina maakt je outfit helemaal hip and happening. Bekijk snel de collectie van Le Monde Béryl en shop jouw nieuwe gave ballerina's bij BYLOTTE. Get ready to rock this summer!

ONZE WINKEL

Placeholder

BYLOTTE IN EINDHOVEN

BYLOTTE heeft niet alleen een webshop, maar ook een fantastische multibrandstore midden in het hartje van Eindhoven. Hier creëren we een sfeer waar je je thuis voelt, waar je jezelf kunt zijn en waar onze stylistes ervoor zorgen dat jij de beste versie va

Kleine Berg 65

5611 JT Eindhoven

Maandag: 12.00 - 18.00
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 -17.00
Zondag: 13.00-17.00

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »